Jubileumweekend VVAO

 

Terugblik VVAO Lustrum

Op 1 en 2 juni vierden we met vele leden, introducees en gasten ons eeuwfeest. Mede dankzij de aanwezigheid van enthousiaste leden en belangstellenden was de viering van het 100-jarig jubileum van de VVAO een ‘topweekend’. Nu op naar de volgende honderd jaar empowerment van vrouwen.

Een korte terugblik

Op vrijdagmiddag waren voormalig HB-leden, leden van verdienste en vrijwilligers onze gast. Wij ontvingen hen in de Van Lanschottoren in 's-Hertogenbosch. Er waren korte toespraken en er was volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Feestelijke jaarvergadering

Bij een eeuwfeest hoort ook een jaarvergadering, dit keer een feestelijke jaarvergadering in het JADS. Met de noodzakelijke agendapunten en aansluitend een prachtig optreden van Elke Vierveijzer

Boeiend symposium

Op zaterdag 2 juni ging een stroom van VVAO vrouwen richting Theater aan de Parade voor een prachtig, inhoudelijk sterk en afwisselend symposium, gepresenteerd door Astrid Joosten. Het boek van Alies Pegtel werd gepresenteerd: Bijzondere Vrouwen. In de voetsporen van Aletta Jacobs.

Angela Saini was keynote speaker. Verder waren er bijdrages van Jalila Essaïdi, Alkeline van Lenning en Adelheid Roosen. Prachtige optredens van Fremdkörper en de Meidenband.

Tentoonstelling 'In Their Footsteps'

Aansluitend openden we de tentoonstelling "In Their Footsteps" met een prachtige overview van 100 jaar vrouwengeschiedenis, 100 jaar VVAO aan de hand van schoenen van boegbeelden. Rolmodellen uit iedere tijd in wiens voetsporen we graag treden. De tentoonstelling is nog de hele maand juni te bezoeken in museum Slager in 's-Hertogenbosch.

Feest

Het lustrum werd afgesloten met een feest in de Orangerie met heerlijk eten, en prachtige optredens van Muchoss en de CupCake Diva's. Dankzij onze fotograaf @marjovandepeppel nu al de eerste foto's! #nagenieten

Lustrumboek

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum is het boek 'Buitengewone vrouwen, in de voetsporen van Aletta Jacobs' uitgegeven. Het boek is geschreven door Alies Pegtel en te bestellen via kantoor, of in de boekhandel. Wil je meer weten? Klik hier.