Empowerment

VVAO organiseert regionaal en landelijk diverse activiteiten om kennis te delen en het netwerk te vergroten. Onderwerpen zijn divers zodat ieder bij de voor haar belangrijke items kan aansluiten.

Landelijk zetten we in op een interessante dag op Internationale Vrouwendag (8 maart) en een Economic Conference in het najaar. 

VVAO is een gesprekspartner voor externe partijen zowel nationaal al internationaal. Dit doen we door inzet van ons netwerk en door een kennisbron te zijn en deze kennis verder te ontwikkelen en te delen.

De VVAO biedt de mogelijkheid gelijkgestemde vrouwen te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen.

Landelijke ZZP-groep

De VVAO heeft veel ondernemende leden, een deel daarvan is ondernemer. Sinds september 2012 vinden ZZP-ers die lid zijn van de VVAO elkaar in de Landelijke ZZP-groep VVAO. Doel van de groep is onderlinge deskundigheidsbevordering en netwerken.

De ondernemersthema’s waarvoor binnen de groep specifieke interesse is: acquisitie, marketing, social media, intervisie.

Naast de doelstelling deskundigheid versterken en netwerken voor kleine ondernemers (ZZP) heeft de ZZP groep ook tot doel VVAO ondernemers mogelijk te laten samenwerken:

- samen ideeën ontwikkelen rond diensten of producten
- samen opdrachten uitvoeren.

Om dit op den duur mogelijk te maken is o.a. de LinkedIngroep “Landelijke ZZP groep VVAO” gestart. Deze groep zijn nu 76 leden aangesloten. Dit biedt leden de mogelijkheid elkaars profielen te bekijken en gericht te kunnen netwerken met elkaar; We zijn elkaars mogelijke collega’s en/of klanten

Ben je VVAO-lid en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel  als eenmanszaak dan ben je van harte uitgenodigd om je aan te sluiten.

Meld je aan bij de Initiatiefnemer en organisator Landelijke ZZP-groep VVAO: Brenda Reyerse B.Reyerse@pezotrainingadvies.nl of via de LinkedIn-groep Landelijke ZZP-groep VVAO.

 

Intervisiegroep ZZP regio Zuid-West

De intervisiegroep is opgericht in 2012 en is voor VVAO-leden die ZZP'er zijn.
Het doel is intervisie en het uitwisselen van ervaringen als ondernemer. 
Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend.
Coördinator is Joke Tacoma.

We komen iedere vierde donderdag van de oneven maand van 10-12 uur in Rotterdam bij elkaar. Juli slaan we over, in juni gaan we uit eten.

We doen afwisselend intervisie en een ander onderwerp, zoals:

-    netwerkgesprekken voeren   -    feedback en complimenten
-    sociale media   -    geweldloze communicatie
-    grenzen aangeven, nee zeggen   -    hoe creëer je en behoud je verwijzers
-    verkoopgesprekken voeren   -    out of the box denken


Intervisie is collegiale consultatie, we brengen allemaal een probleem in, we kiezen als groep welk probleem we nemen en behandelen dat met een model dat gebaseerd is op doorvragen. We bereiken op deze manier veel diepgang en de probleeminbrenger voelt zich met de vele tips en door de vragen goed geholpen. En: we leren er allemaal van, ook als we geen probleeminbrenger zijn.

Wil je meer weten van onze groep?
Lees dan onze jaarverslagen of neem contact op met Joke Tacoma: info@tacomacoaching.nl.

Reacties deelnemers

Door deze intervisiegroep ben ik een betere ondernemer geworden. Ik weet wat mijn valkuilen zijn en wat ik moet doen in lastige situaties. Verder is het een groep waar ik terecht kan als ik een probleem heb, zo nodig buiten de intervisietijden om.
Joke Tacoma

Van elke intervisiebijeenkomst kom ik energievol thuis vol goede ideeën en vaak nieuwe plannen voor mijn bedrijf.
Ria Stikkelman

Als ZZP-er in de erfgoedwereld heb je vaak een wat eenzaam bestaan, weinig momenten om eens te spanner over je aanpak. Binnen de intervisiegroep vind ik precies dat: 2 uur om samen een vraag aan te pakken, te bespreken waar je tegen aan loopt, op een heldere en gestructureerde manier. Je krijgt zienswijzen van vrouwen uit andere branches, wat vaak een verfrissend perspectief biedt. Ik kom altijd vol energie en met een positief gevoel terug van de intervisie.
Marloes van der Sommen

Jaarverslagen (pdf)