Bekijk deze e-mail in de browser
Februari 2024
communicatie@vvao.nl

Van het Bestuur

Voorwoord van de voorzitter

 

Het Hoofdbestuur verbindt de landelijke activiteiten graag aan initiatieven op afdelingsniveau. In dat kader proberen we vergaderingen en evenementen voor alle leden niet altijd in de provincie Utrecht te houden maar over de naburige regio’s te spreiden. Vaak weten de besturen ter plaatse waar het fijn vertoeven is en komen ze met prachtige locaties. Zo werden we in het najaar hartelijk ontvangen voor de Extra Ledenvergadering in de schouwburg van Deventer en verwelkomde de afdeling Den Haag VVAO-ers van heinde en ver voor een gezellige kerstborrel in het Kunstmuseum. Beide waren drukbezocht. Het Women Economic Forum 2023 werd vervolgens in Arnhem gehouden in een sfeervol hotel. De samenwerking met de lokale VVAO-leden aldaar leidde zelfs tot een korte uitzending over de VVAO en de afdeling op de lokale tv.

Inmiddels is het tijd voor Internationale Vrouwendag. De afdelingen Den Bosch/Tilburg, Breda en Eindhoven zijn samen met het HB hard op weg om van deze belangrijke vrouwendag in Rosmalen een groot succes te maken. En als we ook iets kunnen doen om de Noordelijke en Zuidelijke delen van Nederland meer te betrekken, zullen we het niet nalaten. Bij het Internationaal Filmfestival in Assen treffen we een aantal (bestuurs)leden uit Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel voor een gezellige borrel en een mooi filmprogramma. En tenslotte zal de Algemene Ledenvergadering in juni in Amersfoort zijn en gaan we voor het volgende Women Economic Forum naar Haarlem.

Als laatste is het nog leuk te vermelden dat wij nu ook in levendig contact staan met onze Duitstalige zusterverenigingen. Samen met de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse Akademikerinnen organiseren we in mei een online-bijeenkomst die gericht is op internationale uitwisseling onder onze jongere leden. En in oktober gaan we echt over de grens. Dan zijn alle VVAO-ers die belangstelling hebben van harte uitgenodigd bij de zogenaamde DACH-NL conferentie in Leipzig. Kortom, het hoofdbestuur heeft “viel um die Ohren” maar “alles ist im grünen Bereich!”

Agenda

Agenda landelijke activiteiten

Eerstvolgende landelijke activiteiten:

3 maart 2024: VVAO Internationale Vrouwendag, evenement open voor alle vrouwen met HBO/Academische opleiding. 
Dit evenement is uitverkocht, je kan je nog wel kosteloos op de wachtlijst laten zetten, dan kom je misschien alsnog aan de beurt

9 maart 2024: Internationaal Vrouwenfilmfestival Assen (7-9 maart), meet-up met VVAO-leden op 9 maart 2024.

13 maart 2024: ontmoeting via Zoom met Manon Brulard, maakster van de film Women don't cycle.

Eerstvolgende landelijke activiteiten van afdelingen:
1 maart 2024, 1 mei 2024: bijeenkomst VVAO Ondernemerskring Afdeling Arnhem. Doel is om ervaringen en kennis delen. Deze bijeenkomst is open voor VVAO leden van andere afdelingen en introducees. Locatie: Kookplaats, Utrechtseweg 310, Paviljoen, 6812 AR Arnhem. Tijd: 12:00-14:00. Interesse in deze kring? Stuur een email naar arnhem@vvao.nl

 

Actuele agenda op de VVAO website

Activiteiten rond Internationale Vrouwendag


VVAO Internationale Vrouwendag 

De VVAO organiseert, zoals altijd ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag , een landelijk open toegankelijk evenement. In 2024 vindt dit plaats op 3 Maart in “Perron 3”  nabij het station van Rosmalen.

Dit jaar is gekozen voor het thema:
Vrouwelijk leiderschap en het doorgeven van rolpatronen van generatie op generatie.

Hoe word je een authentiek leider van je eigen leven en voor anderen. Verwerf bij dit evenement op een verrassende wijze nieuwe en praktisch bruikbare inzichten.

Gedurende dit bijzondere evenement ga je met een carrousel van workshops (o.a. reflectie en rollenspel) systemisch aan het werk en dingen echt ervaren. Immers onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin je bent opgegroeid. Iedereen heeft bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen. De workshops leiden tot bewustwording van deze patronen en leren je om er een heel andere en nieuwe betekenis aan toe te kennen. Hierdoor kun je tot je ware essentie en jouw eigen authenticiteit komen.

De middag wordt gefaciliteerd door de bekende empowerment trainer Floor Molkenboer die onder andere docent is bij het opleidingsinstituut voor managers “de Baak”. Er zullen nog drie ervaren facilitators aanwezig zijn die de workshops begeleiden. Het programma start om 13:30 (inloop 13:00). Lees meer over het programma en de facilitators op de VVAO-website.

Dit uitdagende evenement is extra leuk wanneer er vrouwen komen van alle generaties.
Speciaal voor de young professionals, dat zijn vrouwen jonger dan 40 jaar, wordt er een gratis lunch georganiseerd om 12:00.

Na afloop om 17:00 is er nog gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

De kosten voor een kaartje zijn 20 euro per deelnemer. Een kaartje kopen gaat via Eventbrite.
Aanmelden voor de young professionals lunch is gekoppeld aan het kopen van een kaartje in Eventbrite.

Dit evenement  was in een mum van tijd UITVERKOCHT. Je kunt via Eventbrite (tickets ophalen) je nog kosteloos aanmelden voor de wachtlijst, dan kom je misschien alsnog aan de beurt en als de wachtlijst groot is overwegen we om het evenement te herhalen op een andere locatie. Zorg dat jij op de wachtlijst staat, zodat jij kans maakt op een plek. Voor plaatsing op de wachtlijst, kun je ook nog een mailtje sturen naar internationaal@vvao.nl

Film Women don't cycle 


Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, organiseert de VVAO op diverse locaties in het land filmvertoningen van de film: Women don't cycle. De film gaat over een fietstocht van Brussel naar Tokio door Manon en Dries. Tijdens de fietsdocht gaan ze in gesprek met allerlei vrouwen. Gelukkig met een camera. Ze hebben er een prachtige, inspirerende film over gemaakt. Een film waarin tot uiting komt dat ook door te fietsen een verbinding kan ontstaan tussen vrouwen.

Diverse VVAO-afdelingen door het hele land zorgen ervoor dat de film “Women dont cycle” getoond wordt tijdens de week van Internationale Vrouwendag (3 – 8 maart). De film is o.a. te zien in:

Alkmaar: 8 Maart 20:00, Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, Alkmaar. Gratis voor iedereen. Meer informatie noord-holland-noord@vvao.nl

Deventer: 7 Maart in de bibliotheek om 16:00 en om 20:00. Aanmelden gaat via de agenda van de bibliotheek Deventer. Gratis voor iedereen.

Wageningen: 8 Maart om 15:00, Grote zaal van Parkflat Belmonte.  Gratis voor VVAO-leden en bewoners Belmonte.

Ook de volgende afdelingen zullen de film vertonen voor of rondom de Internationale Vrouwendag Gouda (27/2), Amersfoort (27/3), Zwolle (Openbaar Stadkamer, datum nog onbekend) en Delft. Ga naar de agenda van de afdeling voor meer informatie. Ben je geen lid van de VVAO, dan kun je de afdeling een email sturen. Overzicht afdelingen.

Op 13 Maart (20:00) kun je via Zoom de maakster Manon Brulard ontmoeten en vragen stellen. De Zoom is in het Engels omdat de ervaring leert dat wij Nederlanders haar Engels beter verstaan dan haar Vlaams. Meld zsm of je daar interesse voor hebt, via dit google formulier. Na aanmelden krijg je de Zoomlink toegestuurd.

International filmfestival Assen


De 44e editie van Internationaal Filmfestival Assen (IFA) | Vrouw & Film vindt plaats van 7 t/m 10 Maart. 

Vorig jaar waren wij voor het eerst aanwezig op het IFA in Assen, vanwege onze ondersteuning van de film “It’’s raining women”. Dit jaar heeft Diete Swierstra opnieuw geregeld dat we een film sponsoren tijdens het festival. Er zijn 30 kaarten beschikbaar. Verder is er ook een meet-en greet voor onze leden uit het Noorden op zatermiddag rond borreltijd in de foyer.

Het IFA zoomt tijdens haar 44e editie in op generaties, met de vraag: what makes us? Wie of wat heeft ons gemaakt tot wie we nu zijn, wat we denken, zien en voelen? Wat is de invloed van de generatie voor ons en wat geven we door aan de volgende generatie? Grappig genoeg is dat precies het motto wat wij ook hebben gekozen voor de VVAO Internationale Vrouwendag op 3 maart in Rosmalen. De overdracht van patronen van generatie op generatie blijkt een hot thema te zijn! Meer informatie over dit filmfestival.

 

Tips internationale vrouwendag

HER Filmfestival: Hét online filmfestival over de kracht van vrouwen 

Van 8 tot en met 17 maart kijk je gratis naar de beste films over krachtige vrouwen. Van heldinnen die het lef hebben om hun baas aan te klagen wegens seksuele intimidatie tot meiden die vrouwonvriendelijke regimes uitdagen via hun kleding. HER Film Festival biedt een podium aan verhalen die gehoord moeten worden. Ga naar de website van het filmfestival voor meer informatie.

Vind meer activiteiten op 8 Maart in jouw regio op de
website Platform Internationale Vrouwendag.

Maatschappelijke betrokkenheid

Inzet VVAO-afdelingen voor Orange-the-World

De VVAO heeft in het afgelopen jaar op grote schaal bijgedragen aan de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Meer dan de helft van alle VVAO-afdelingen (17 in totaal) hebben de campagne actief ondersteund met een grote diversiteit aan activiteiten. Veel VVAO-afdelingen werkten daarbij samen met o.a. de Soroptimisten, Zonta, Inner Wheel en gemeenten. Hieronder een overzicht van een aantal bijzondere activiteiten.

Lokale initiatieven

VVAO Gouda heeft in samenwerking met Soroptimisten, Zonta en Innerwheel drie keer een gratis training Zelfverdediging voor vrouwen en meiden georganiseerd. Een mooi initiatief om met name jongere meiden te betrekken bij Orange the World. Voor meer informatie: gouda@vvao.nl

VVAO Gooi en Eemland heeft voor de leden zakjes gevuld met bloembollen en op die manier bij alle VVAO-leden aandacht gevraagd voor de campagne. Voor meer info: gooieneemland@vvao.nl

VVAO Breda, Zonta Breda en Soroptimisten Breda hebben zich verenigd en gezamenlijk de werkgroep Orange the World Breda (OTW Breda) opgericht. Ze hebben gedurende de hele campagneperiode een scala aan activiteiten uitgevoerd (zie ook bijlage). Zo is de stadswandeling ‘Stap voor Stap’ georganiseerd met audiotour over straatintimidatie en hebben ze in samenwerking met studenten van de Breda University of Applied Scienes presentaties en lezingen gegeven op bijvoorbeeld middelbare scholen. Voor meer info: vvaobreda@gmail.com

VVAO Haarlem, die deel uitmaakt van de regionale campagnecommissie Orange the World (die bestaat uit Zonta-Kennemerland-Zuid, Soroptimisten Haarlem-Kennemerland en Soroptimisten Haarlem e.o. en VVAO Haarlem) heeft samen met een aantal raadsleden een wijkschouw op de fiets langs onveilige plekken in Haarlem gehouden. Deze plekken zijn in het bijzijn van raadsleden ter plekke oranje gemarkeerd. De ogen van de deelnemende raadsleden zijn tijdens de schouw geopend en inmiddels zijn er ook raadsvragen gesteld. De betreffende wethouder heeft inmiddels toegezegd met de uitkomsten van de schouw aan de slag te zullen gaan. Een prachtig voorbeeld van hoe je als VVAO op gemeentelijk niveau impact kunt maken. Voor meer info haarlem@vvao.nl

VVAO Amersfoort had Ester Wijnen uitgenodigd, schrijfster van het boek "Jij bent het probleem" over haar persoonlijke ervaring met partnergeweld, hoe je patronen kunt herkennen en wat je kunt doen om slachtoffers te helpen. In haar boek beschrijft Ester haar persoonlijke ervaringen als vrouw met partnergeweld en daarmee begon ze ook haar lezing. Ester kan beeldend vertellen en het werd muisstil in de zaal. Lees meer in dit uitgebreide verslag (PDF).

Roeli Pot, HB Portefeuille Maatschappelijke Verantwoordelijkheid
Leny Gubbi, HB Portefeuille Senioren


Film "de vloer op" voor Orange-the-World

De VVAO heeft bijgedragen aan de productie van de film ‘De Vloer Op voor 'Orange the World’. In deze film worden toneel improvisaties getoond over het voorkomen van geweld tegen vrouwen. Bekende acteurs zoals Gijs Scholten van Aschat en Saskia Temmink e.a. improviseren op situaties die ze ter plekke horen, net als in het bekende tv-programma ‘De Vloer Op’.

Deze film (of scènes ervan) kan door alle VVAO-afdelingen vertoond worden in besloten kring bij een niet commerciële activiteit die als doel heeft het bijdragen aan het voorkomen of stoppen van geweld tegen vrouwen. Je kunt de hele film gebruiken (die ongeveer 53 min. duurt) of scènes eruit pakken (een scène duurt ongeveer 8 minuten). Voorbeelden van scènes zijn: ‘Ze praatte zo ontzettend veel’, ‘Luister naar me Ik ben een man’ of ‘Losse handjes’.

Naar aanleiding van de film of fragmenten kun je met elkaar in gesprek gaan over het thema ‘geweld tegen vrouwen’.

Als je de film of scènes ervan wilt laten zien, moet je eerst een formulier invullen. Als je dat hebt ingestuurd, krijg je een wachtwoord toegestuurd en kun je de film (of delen ervan) in besloten kring bekijken. Er zijn geen kosten verbonden aan het tonen van de film of scènes.

Open het formulier.

UN Women

Commission Status of Women (OCW68)


VVAO-lid Esther Kluck-Walpot (afdeling Deventer) was aanwezig bij deze bijeenkomst.

Van 11-23 maart 2024 staat de UN women twee weken in het teken van gendergelijkheid en empowerment van alle vrouwen en meisjes wereldwijd. De UN-Commission on the Status of Women bespreekt in haar 68e zitting (CSW68) de volgende thema’s:

  • armoede
  • het versterken van instituties & financiering vanuit een genderperspectief

Op 22 januari hebben Atria en WO=MEN de aanbevelingen van maatschappelijke organisaties voor deze UN-zitting aangeboden aan de Nederlandse regeringsdelegatie die in maart naar New York gaat.

Aanbevelingen van de Nederlandse NGO’s in het kort: 

  • Zorg voor een rechtvaardig economisch systeem, met een gendertransformatieve en intersectionele aanpak bij de bestrijding van armoede;
  • Vergroot de financiële zelfredzaamheid, zelfstandigheid, autonomie en inclusie van vrouwen en meisjes in al hun diversiteit;
  • Elimineer (online en door technologie gefaciliteerd) seksueel en gendergerelateerd geweld en discriminatie;
  • Vergroot de zichtbaarheid van armoede door het verzamelen, analyseren en rapporteren van kwalitatief hoogstaande, gender-uitgesplitste en intersectionele representatieve data;
  • Betrek jongeren in besluitvorming, beleid en uitvoering op alle niveaus in de bestrijding van armoede en genderongelijkheid.

Bron: Atria

Koppeling naar uitgebreid verslag en aanbevelingen.

Evenenement CSW68 van NVR

De Nederlandse Vrouwenraad organiseert samen met andere organisaties een een on-line (zoom) CSW68 evenement.

Wanneer: Vrijdag, 15 Maart om 16:00

Thema; Women and financial independency in he Netherlands.

Speakers will include: Dr. Anne Nègre President, University Women of Europe (UWE), Anna Custers, Professor of Poverty Interventions, Isra Lee, founder and director of Single SuperMom, Floris Brussaard, son of Isra Lee, Bram Hodes, Policy advisor of Single SuperMom.

Er is plek voor 100 deelnemers. Aanmelden gaat via de aanmeldlink in de flyer.

Terugblik

In actie voor water: voor en door vrouwen

Het onderwerp ‘Water’– beschikbaarheid, kwaliteit, waterconflicten, beheersbaarheid voor nu en later – komt steeds meer naar voren op allerlei plekken waar besluiten genomen worden. Maar het is niet vanzelfsprekend dat op deze plekken ook vrouwen aanwezig zijn. Een aantal organisaties namen daarom het initiatief voor een symposium om ‘wateractieplannen voor en door vrouwen’ te formuleren. We waren op 15 december 2023, te gast bij het LEF Future Center in het gebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht.

Onze voorzitter Sophie Witteveen was hier als vertegenwoordiger namens VVAO en als moderator van de sessie ‘Waterbeleid in Nederland’. Ik sloot ook aan als VVAO-lid en vanuit mijn eigen professionele en persoonlijke interesses. Dat laatste ontstond door het volgen van een cursus over de Waterschappen zes jaar geleden in combinatie met het ondervinden van de hete en droge zomers in Oost-Nederland en het effect op mijn vrijwilligerswerk in de natuur en een wijktuin. De bij het symposium aanwezige organisaties waren de Nederlandse Vrouwenraad, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Women for Water Partnership en de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN).

Het was heel inspirerend om uit zoveel verschillende hoeken van de maatschappij vrouwen te horen spreken over dit onderwerp. In de sessie van Sophie werd ingegaan op het nog lage aantal vrouwen dat betrokken is bij de waterschappen en bij de besturen van drinkwaterbedrijven. En hoe daar verandering in te brengen. In de waterschapsbesturen is bij de laatste verkiezingen in maart 2023 het landelijke percentage gestegen van 20,7 naar 25,1 procent. Dat is nog altijd niet het gewenste minimum van 30%, waarvan wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat groepen zich vanaf dat percentage inclusiever gaan gedragen.

Ik zat aan bij de deelsessie ‘Water Internationaal’ en bracht daar het Europese perspectief in. Nederland is de delta voor een aantal grote Europese rivieren. Het waterbeleid in Duitsland, Frankrijk, België is medebepalend of wij het water blijvend kunnen beheersen bij een rijzende zeespiegel en meer en langduriger neerslag.

Hoe kunnen wij als VVAO-afdeling in actie komen? Of acties van andere vrouwengroepen ondersteunen? Ik denk zelf aan het uitnodigen van spreeksters op dit thema bij onze thema-avonden. Denk aan waterschapbestuurders, vrouwelijke ingenieurs bij waterschappen of Rijkswaterstaat, spreeksters namens NGO’s die internationale projecten doen op snijvlak van ‘gender’ en ‘water’. We zouden een landelijke kenniskring kunnen oprichten over dit onderwerp. Of als individueel lid aanhaken bij wat er in je eigen regio of gemeente gebeurt rondom waterbeleid en waterplannen. Zo maar wat ideeën….

De aanwezigen bij de conferentie waren enthousiast over de dag en hebben aangegeven dat een jaarlijkse herhaling belangrijk is. Neem gerust contact op voor vragen of ideeën rondom dit onderwerp!

Maïta van der Mark, VVAO Arnhem
Lid Kring VVAO Politiek Actief! En de Franse Leeskring


Maïta van der Mark en Sophie Witteveen (voorzitter HB VVAO)

Terugblik

VVAO-leden aan het woord op de radio

Door Catharina van Staveren, die het hoofdbestuur ondersteunt, was naar aanleiding van het Women Economic Forum dat in november in Arnhem plaatsvond contact gelegd met RTV Connect in Arnhem. Deze TV-zender was geïnteresseerd om een item te maken over de VVAO, dat inmiddels is uitgezonden.

Geïnterviewden waren Sophie Witteveen als voorzitter en drie leden uit de afdeling Arnhem: Judith Tenbusch, Mariska Volkmaars en Margaret van Diermen. De drie leden werden op hun werk gefilmd. Daarbij liep Judith Tenbusch, die lid is van de Provinciale Staten Gelderland, rond in de zaal waar zij regelmatig vergadert en haar stem laat horen als politiek vertegenwoordiger. Het waren van ieder maar korte fragmenten met als focus de obstakels die hoogopgeleide vrouwen helaas nog steeds ondervinden in hun loopbaan zoals het glazen plafond, de ongelijke beloning en vooroordelen over werken naast moederschap. De VVAO kwam goed in beeld met ons logo en een banner en we slaagden erin om een paar kenmerken van de vereniging te noemen en aan te geven waarom het zo belangrijk is dat vrouwen zich verenigen en solidair zijn met elkaar binnen de VVAO. Ook was het een mooi sfeerbeeld van het soort vrouwen die je bij de VVAO kan aantreffen, dat aankomende leden kan inspireren om lid te worden. Al met al waren we tevreden dat de VVAO de afgelopen maanden in de regio Arnhem op deze wijze meer zichtbaarheid heeft verworven. 

Koppeling naar het gehele artikel en het radio-interview.


Sophie Witteveen aan het woord

VVAO-leden

VVAO-lid in beeld

Joke Krul is sinds 2004 lid van de VVAO afdeling Delft. Ze heeft de opleiding grafisch- en typografisch ontwerpen gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Ze heeft een eigen bedrijf, in eerste instantie op het gebied van grafische vormgeving, tegenwoordig geeft ze schilder- en tekenlessen/workshops.  Daarnaast maakt zij kleurplaten van Delft, ondertussen meer dan 45, gratis te downloaden van haar blog.

De eerstvolgende workshop van Joke is Chinees penseel schilderen op za. 24 februari.
Op verzoek kan Joke je op de hoogte houden van de workshops door het sturen van de maandelijkse aankondiging. Kijk op de website van Joke voor de contactgegevens. 

Joke heeft ook een LinkedIn profiel, een FaceBook pagina, een Pinterest pagina en is aanwezig op Instagram.

Heel leuk is ook het interview met Joke op YouTube.


Boeken

Gespot op Linkedin: Vrouwen in de media


Janneke van Heugten post interessante berichten op LinkedIn. Ze heeft ook een boek geschreven over vrouwen in de media.

Vrouwelijk experts zijn ondervertegenwoordigd in de media. En komen vrouwen wél aan het woord, dan lopen ze risico op stereotype framing. Met het boek ‘Vaker in de Media, zo kom je als vrouwelijke expert in beeld’ wil Janneke dit veranderen.  Voor dit boek interviewde ze o.a. 50 vrouwelijke experts over hun media-ervaring.

Evenementen van andere vrouwenorganisaties

Nationale dag van de vrouwengezondheid


Op zaterdag 25 mei vindt de eerste nationale dag van de vrouwengezondheid plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Deze dag is een initiatief van Stichting Voices for Women, die de stem laat horen van vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten. De stichting maakt zich hard voor genderspecifieke medische zorg. Nog steeds overlijden er onnodig vrouwen in ons land door een verkeerde diagnose.

Het is de eerste keer dat er in Nederland een dag in het teken zal staan van vrouwengezondheid die zo overkoepelend is. En dat is hard nodig. Nog steeds is onvoldoende bekend dat vrouwen anders ziek worden dan mannen en dat 80 procent van alle patiënten met onverklaarde gezondheidsklachten vrouw is. Dat is schokkend.

Op zaterdag 25 mei zullen vrouwen hun stem laten horen, hand in hand met zorgprofessionals, wetenschappers, patiëntenorganisaties en vrouwennetwerken. Het doel van de dag is elkaar ondersteunen, kennis verspreiden en het aanjagen van genderspecifieke zorg. Dit is geen vrouwenprobleem, maar een maatschappelijk probleem. Tijdens het event zijn er lezingen, worden er workshops gegeven en zullen er artiesten optreden. De presentatie is in handen van Bridget Maasland en Tanja Jess.

Nederland loopt flink achter in de kennis over het vrouwenlijf ten opzichte van andere (buur-)landen. Dat is ongelooflijk, anno 2024! Vrouwengezondheid mag dus veel meer 'in the picture'.

Voor meer informatie kan je de website van Voices for Women bezoeken via deze link: https://voicesforwomen.nl/dagvandevrouwengezondheid

De kaartverkoop voor de Dag van de Vrouwengezondheid staat voor medio februari gepland. 

Sociale Media & tips

De VVAO is actief op de sociale media. De LinkedIn bedrijfspagina van de VVAO heeft meer dan 1000 volgers. Blijf op de hoogte van de activiteiten van de VVAO en volg ons op sociale media.

Via https://linktr.ee/vvao, heb je snel toegang tot de VVAO-website, Podcasts en alle sociale media kanalen. Volg ons op sociale media voor actuele informatie en activiteiten.

Ben je VVAO-lid? Dan kun je in het besloten deel (wel even inloggen) van de VVAO-website  diverse handleidingen vinden over Linked-in en Eventbrite.

Van de redactie

Kopij & verschijningsdata nieuwsbrief

Deze landelijke nieuwsbrief van de VVAO verschijnt minimaal 10x per jaar, altijd halverwege de maand. In de zomermaanden kan er een zomerstop van toepassing zijn. Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle VVAO-leden en  circa 70 organisaties gerelateerd aan de VVAO.

Heb je kopij voor deze nieuwsbrief, stuur die dan naar
redactie@vvao.nl, uiterlijk op de laatste dag van de maand voor publicatie in de daaropvolgende maand.

De redactie behoudt zich het recht voor om kopij in te korten, te bewerken of niet te plaatsen. 

KOPIJ voor de volgende VVAO nieuwsbrief graag aanleveren voor 4 maart 2024. De VVAO nieuwsbrief van maart zal ongeveer halverwege maart worden verstuurd.

Met dank aan onze auteurs
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2024 V.V.A.O. 

Ons adres is:
VVAO
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
Netherlands