Bekijk deze e-mail in de browser
Kerstgroet
secretaris@vvao.nl

Het Hoofdbestuur wenst jullie allemaal fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2023!

De VVAO blijft in beweging en elk jaar, 2022 niet uitgesloten, veranderen er zaken en worden er mooie bijeenkomsten georganiseerd. Een korte impressie van het afgelopen jaar:

In februari viel Rusland Oekraïne binnen en de VVAO liet haar steun en gedachten uitgaan naar onze zusters in Oekraïne.
In maart was de eerste landelijke bijeenkomst op International Women’s Day met het seminar “De Kracht van hormonen”. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de afdelingen Amsterdam, Gooi- en Eemland, Utrecht en Amersfoort in samenwerking met het hoofdbestuur.

In juni vond een bestuurswisseling plaats: zowel de voorzitter, penningmeester als secretaris vertrokken uit het Hoofdbestuur. Gelukkig traden op 18 juni tijdens de Algemene Ledenvergadering Xandra Dick, Carleen Sikkema en Sophie Witteveen aan, die er samen met Leny Gubbi en Pauline Hendriks hard aan gewerkt hebben om als team het bestuur voort te zetten. We konden ook nieuwe bestuursleden begroeten voor de portefeuille Internationaal Diete Swierstra, voor International Relations Leonie van den Tol, en voor Jongeren Leyla Godoy. De banden met de JAC en FAC  werden aangehaald en afspraken worden gepland met de verschillende fondsen van de VVAO.  In de ondersteuning kunnen wij nog steeds rekenen op de fantastische inzet van de ledenadministrateurs Fenny-An Wijnheijmer-Kuiper en Marian Bos-Boers. Natuurlijk ook de uitstekende support van Nancy Tophoven op ICT-vlak. Eind augustus zegde Marie-Louise van Beek, die het secretariaat verzorgde op. Wij waren blij dat Annemieke Jense, een bekend gezicht voor vele leden, bereid was om terug te komen op haar post!

Op een Voorzitters- en Penningmeestersoverleg in september, met een hoge opkomst,  werden vele zaken die leefden bij de leden op prettige wijze besproken.

Tijdens de Extra Ledenvergadering van 12 november werden de eerste plannen van de portefeuilles bekend gemaakt en werd de begroting voor 2023 goedgekeurd. De dag werd afgesloten met een masterclass van Harvard Professor Rodria Laline.

Het Women Economic Forum op 19 november was een succes met interessante spreeksters over economische zelfstandigheid van de vrouw en de presentatie van het VVAO Emancipatie Dashboard. De VVAO werd partner van de organisatie voor Orange the World. Het hoofdbestuur en diverse afdelingen waren aanwezig bij de start- en slotopkomst om steun aan dit initiatief te betuigen. Op de social media werd er veel aandacht gevraagd en gekregen voor dit initiatief.

We sloten het jaar af met een zeer geslaagde kerstborrel in museum het Singer in Laren, met een lezing over De Nieuwe Vrouw, bezoek aan de tentoonstelling en een borrel na. Ondanks de weersvoorspellingen kwamen zo’n 80 vrouwen en zij waren allen zeer positief over het evenement.

Nu op naar 2023 met nieuwe evenementen en nieuwe uitdagingen!

 

Het Hoofdbestuur

Met dank aan onze auteurs
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2022 V.V.A.O. 

Ons adres is:
VVAO
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
Netherlands