Bekijk deze e-mail in de browser
Mei 2022
secretaris@vvao.nl

Toekomstbestendig en Financieel gezond

PERSBERICHT
Dagelijks bestuur VVAO treedt af

Maarn, 21 mei 2022 – Het dagelijks bestuur van de VVAO, de vereniging van vrouwen met een hogere opleiding, treedt op de Algemene Ledenvergadering van 18 juni aanstaande officieel af. Met het vertrek van de huidige voorzitter Astrid van Heumen, die per 21 mei 2022 tijdens de ALV van De Nederlandse Vrouwenraad officieel is benoemd als voorzitter van De Nederlandse Vrouwenraad, leggen ook de secretaris Henriëtte van Norel en de penningmeester Marjanne Bouwsma per direct hun taken neer. Ook voor de portefeuille Jongeren wordt een opvolger gezocht, omdat de huidige portefeuillehouder Klaartje Groot haar zittingstermijn heeft voltooid. Astrid van Heumen is met de benoeming als voorzitter van De Nederlandse Vrouwen Raad verantwoordelijk voor miljoenen vrouwen in Nederland, werkende en niet-werkende vrouwen, oud en jong en met diverse culturele achtergronden. De Nederlandse Vrouwen Raad is een koepelorganisatie, waaronder circa 60 vrouwenverenigingen in Nederland vallen. Als zittend VVAO-hoofdbestuur wensen wij Astrid van Heumen veel succes in haar nieuwe rol. Van Heumen: “Ik ben zeer verheugd dat ik ben uitgekozen om deze rol te mogen vervullen de komende jaren. Als opvolger van Nenita la Rose, wacht mij een zware, maar zeer uitdagende taak die de komende jaren mijn onverdeelde aandacht nodig heeft. Gaarne ben ik bereid om mij met hart en ziel voor het lot van de Nederlandse vrouw in te zetten. Vanzelfsprekend met een heel nieuw team. Met genoegen kijk ik terug op de resultaten die wij als dagelijks bestuur bij de VVAO in ruim 2 jaar hebben behaald. Van een organisatie die in zwaar weer verkeerde toen wij aantraden, zijn we er gezamenlijk als team in geslaagd om in een periode van 2 jaar de VVAO weer toekomstbestendig te maken en financieel gezond. Tijd voor een nieuw team om het stokje over te nemen en om ervoor te zorgen dat deze prachtige vrouwenvereniging, met een rijke historie van 104 jaar, op koers blijft.” Voor de vacatures die vacant komen in het VVAO hoofdbestuur wordt momenteel naarstig gezocht naar vers bloed.

Bestuur

Met volle kracht vooruit

Door Astrid van Heumen, voorzitter hoofdbestuur VVAO
VVAO, afdeling Amsterdam

Vandaag is de laatste keer dat ik als voorzitter van het VVAO Hoofdbestuur kort het woord mag richten aan de leden en de stakeholders van de VVAO. Dit in een uitzonderlijke en verontrustende tijd. De gedachte dat een onwerkelijk scenario als Poetins oorlog plots harde realiteit is, zet een mens toch aan het denken.

Wat doen wij? Wat doet de VVAO Vanaf de eerste dag van ons aantreden, 24 maanden geleden, heeft dit VVAO-hoofdbestuur ongekende uitdagingen gekend. In juni 2020 zaten we middenin de Covid-19 pandemie. Binnenkort in juni 2022, tijdens onze laatste ALV, als dagelijks bestuur zijn de RIVM-regels alweer bijna vergeten, is de

'boks’ op haar retour en geven we elkaar vaak gewoon weer de hand bij een begroeting. De omstreden mondkapjes zijn uit het straatbeeld verdwenen en de corona-app is door de huidige minister van Volksgezondheid afgeschaft.

 

ALV

ALV fysiek in Karel V

Door Henriëtte van Norel (secretaris hoofdbestuur)
VVAO, Afdeling Amersfoort

Op zaterdag 18 juni a.s. start om 11.00 uur in Karel V in Utrecht de ALV. Binnenlopen kan vanaf 10.00 uur. Karel V is te voet makkelijk bereikbaar van het Centraal Station Utrecht.

Op een centraal gelegen plek, midden in Nederland, treffen de vertegenwoordigers van de afdelingen elkaar dit jaar weer op zaterdag 18 juni aanstaande fysiek voor de Algemene Leden Vergadering. Een groot deel van het zittende hoofdbestuur neemt afscheid en het nieuwe bestuur wordt welkom geheten. Tijd voor nieuwe, frisse plannen dus.

Sociaal

De (on-)vanzelfsprekendheid van ons recht op zelfbeschikking

Door Anouk Beniest
VVAO, afdeling Amsterdam

Samen met bestuursgenoten Djoeke Gerding en Emma Bakels heb ik de stichting ‘Samen naar de Kliniek’ opgezet in december 2021. Met deze stichting trainen wij abortusbuddy’s, vrijwilligers die met ongewenst zwangere mensen mee kunnen lopen naar de abortuskliniek.

Indien gewenst wachten deze buddy’s tijdens de ingreep en zorgen na afloop dat de persoon weer veilig thuiskomt. Momenteel zijn we in Rotterdam en Den Haag actief en komende zomer rollen we uit in Utrecht. Wie namelijk dacht dat het zelfbeschikkingsrecht omtrent abortus in de jaren ’70 van de vorige eeuw voorgoed beslecht was in Nederland, komt bedrogen uit. Anno 2022 heeft de anti-abortusbeweging nog steeds een stevige voet aan grond.

Vacatures

Vacatures
 

  • Vacature FAC- en JAC-leden gezocht

  • Vacature portefeuille jongeren hoofdbestuur

  • Vacature voorzitter hoofdbestuur

  • Vacature penningmeester hoofdbestuur

  • Vacature secretaris hoofdbestuur

 

Op de hierboven genoemde vacatures in het hoofdbestuur kunt u solliciteren. Stuur uiterlijk 1 juni uw motivatiebrief met CV naar secretaris@vvao.nl.

Agenda

Landelijke events

 

18 juni 2022 ALV

Locatie: Grand Hotel Karel V

Aanmelden: via aanmeldingsformulier op besloten deel van de VVAO-website

12 november 2022
ELV (nadere informatie volgt)

19 november 2022
Women Economic Forum (nadere informatie volgt)

Met dank aan onze auteurs
LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2022 V.V.A.O. 

Ons adres is:
VVAO
Herengracht 237-A
1016 BH Amsterdam
Netherlands