Het bericht bereikte ons dat Loek Caspers op donderdag 8 augustus j.l. is overleden op 95-jarige leeftijd.

Hoewel zij landelijk bekend was vanwege haar verzetsverleden, heb ik haar zelf maar kort gekend,  in de laatste jaren van haar leven. Omdat zij het op haar toen al hoge leeftijd moeilijk vond om ’s avonds naar bijeenkomsten te gaan, maar wel het contact met andere VVAO-leden miste, deed zij een oproep in het convo en was zo de aanleiding tot de oprichting van de middagkring. Helaas heeft ze daar maar kort van kunnen genieten omdat ze vanwege haar broze gezondheid vaak een bijeenkomst moest afzeggen, totdat ze zich uiteindelijk geheel heeft teruggetrokken.

                                    

Over haar verzetsverleden en verdere levensloop kunnen anderen beter vertellen. Zelf heeft ze dat ook gedaan in diverse boeken en eenmaal heeft ze voor de afdeling een lezing gegeven bij een Kerstbijeenkomst. Voor mij was dat in feite mijn eerste kennismaking met haar, zij het ook toen nog op enige afstand. Later bleek ook wel hoezeer deze gebeurtenissen haar leven hebben getekend en hoezeer ze er mee bezig was, niet alleen in de vorm van herdenken maar ook als waarschuwing voor heden en toekomst.

De leden van de middagkring zullen haar blijven missen maar zullen zich altijd herinneren dat zij een van de oprichters van de kring was.

Namens de middagkring,

Thea Bekker

 

Foto in 2016: Ⓒ Hollandse Hoogte / Jörgen Caris