Van station naar station via Korenmolen Geesina in Groenekan

Voor de thuisblijvers organiseren we dit jaar een zomeruitje.  Dit bestaat uit een wandeltocht van Station Overvecht naar Station Bilthoven, zodat het gemakkelijk is om weer naar het beginpunt terug te keren.  Onderweg lopen we langs Fort Blauwkapel, het Noorderpark en maken we een stop bij de mooi gerestaureerde Korenmolen Geesina in Groenekan.  Aldaar staat koffie, thee of een frisdrankje voor de deelneemsters klaar.  Ook zijn er leuke streekproducten verkrijgbaar, zoals meel en honing.  De molenaar neemt ons mee naar boven en vertelt ons meer over deze prachtige molen die jullie ongetwijfeld wel eens in de verte fier hebben zien staan.  Na de rondleiding vervolgen we onze tocht door het rustieke Groenekan en wandelen we via Beukenburg om tenslotte te eindigen op het terras van PK in Bilthoven, dat op loopafstand van het station ligt.

Voor hen die al dat wandelen teveel van het goede vinden, bestaat de mogelijkheid om naar wens ergens onderweg aansluiting bij de groep te zoeken.  Dit kan door rond 15.45 uur bij de korenmolen te zijn, of door om 17:30 uur vast naar PK te gaan als je wilt meeborrelen en/of eten (voor eigen rekening).

Alleen bij Code Oranje gaat het uitje in deze vorm niet door en krijg je per email daarvan bericht. Anders verzamelen we rond 14.45 uur bij Station Overvecht op de halfronde trappen naast de glijbaan.  We vertrekken om 15.00 uur. Dus wees op tijd, want de molenaar staat anders tevergeefs op ons te wachten!

Programma

14:45 uur: verzamelen op de ronde trappen bij Station Overvecht

15:00 uur: vertrek vanaf Station Overvecht

15:45 – 16:00 uur: verwachte aankomst bij korenmolen Geesina, Ruigenhoeksedijk 32 Groenekan

17:30 – 18:00 uur: verwachte aankomst bij PK, Julianalaan 10 Bilthoven

In verband met de nodige reserveringen bij molen en PK (voor borrel & eten) moet je ALTIJD je opgeven voor dit zomeruitje. Dit kan tot uiterlijk zondag 11 augustus bij Renee.nauta@gmail.com.

Introducés zijn welkom.

De gemaakte foto's staan in het Fotoalbum Zomeruitje 2019. Achtergronden over de bezochte locaties zijn te vinden in het gelijknamige document.