Onder professionele begeleiding kom je een cyclus van enkele avonden bij elkaar met een groep van circa tien deelnemers om je loopbaan onder de loep te nemen en te verbeteren.

 

De onderwerpen worden in het begin in onderling overleg vastgesteld, zodat je het kunt hebben over wat voor jezelf echt van belang is. Aan bod komen bijvoorbeeld je kwaliteiten en waarden, de elevator pitch en netwerken en een plan voor de toekomst. Dmv intervisie en door met elkaar in gesprek te gaan leer je van elkaar en stimuleer je elkaar.

 

Voor wie? Als je wil stilstaan bij wat je werkelijk wilt met je baan of erachter wil komen welke volgende stappen je zou kunnen zetten. Nuttig en leuk voor zowel mensen met of zonder baan.

 

In 2019 is er een cyclus gepland op donderdagen 12 en 26 september en 10 oktober.

Er wordt waarschijnlijk ook een ‘slot’ avond georganiseerd op 31 oktober, die open is ook voor andere leden, die ook hun ervaring op arbeidsgebied kunnen delen en om elkaar te ontmoeten.

 

Contactpersoon: Marieke van Kammen, via Amsterdam@vvao.nl

 

Leden krijgen korting en het is nog voordeliger als je zelf meedoet en ook nog een nieuw lid aandraagt.

Dus vraag om je heen en help ons door de mailing door te sturen naar mogelijke kandidaten!

Recente informatie zal in het Convo verschijnen.

 

 

Ervaringen Loopbaangroep

 

Mathilde Kamphuis doet verslag van de reeks in voorjaar 2014:

"Ik had een baan waarin ik intellectuele uitdaging miste en het gevoel had dat ik meer uit mezelf kon halen, maar ik merkte dat ik daar erg onzeker over was. Al na de 1e bijeenkomst kreeg ik meer vertrouwen in mezelf en ging ik de toekomst zien als openliggende weg waarin ik zelf de keuze moet maken wat ik leuk vind om te doen en wat ík wil bereiken in mijn leven. Alles wordt aangepakt, van discipline opbouwen, hoe kom je over op anderen en een krachtenveldanalyse, tot hele praktische zaken als solliciteren, het maken en presenteren van een 'elevator pitch', alle ins en outs over netwerken en het kiezen van de juiste richting door middel van een werkveldenmatrix. Dit alles onder begeleiding van drie coaches die elk hun specifieke professie hebben.

Ik vond het zeer waardevol om door de groep verplicht aan het denken gezet te worden over mijn capaciteiten en doelen in mijn loopbaan, ik heb dingen geleerd die ik mijn hele leven niet meer zal vergeten!"

 

 

Eartha Rodgers ontmoette er in de reeks van 2013 'gelijkgestemde vrouwen’ die elkaar informeren en inspireren.

"De loopbaantraining is een absolute aanrader!"

 

Maria kan dit onderschrijven:

"Van te voren wist ik niet precies wat ik van de loopbaangroep kon verwachten. Ik wilde graag de tijd nemen om na te denken over waar ik in mijn loopbaan sta, wat ik graag verder zou willen en hoe ik dit kan bereiken. Juist in deze tijd waarin je geluk moet hebben om werk te vinden en te houden, is het nodig om bewust met je loopbaan bezig te zijn. De loopbaangroep blijkt erg gezellig te zijn en ik vind het fijn om van andere mensen te horen wat zij graag willen in hun werk, welke keuzes zij maken en waar zij tegenaan lopen. De trainers bij de groep zijn enthousiast en betrokken. De onderwerpen worden in onderling overleg vastgesteld, zodat je het kunt hebben over wat voor jezelf echt van belang is. We hebben het onder meer gehad over onze kwaliteiten en waarden, hoe een goede elevator pitch eruit ziet en hoe je kunt netwerken. Deelname aan de loopbaangroep is kortom nuttig en leuk, zowel voor mensen die (nog) geen baan hebben als mensen die wel (nog) werk hebben."