Te koop: Lustrumboek

Tijdens het lustrum is het prachtige boek ‘Buitengewone vrouwen – In de voetsporen van Aletta Jacobs’ gepresenteerd. Alies Pegtel beschrijft aan de hand van boegbeelden honderd jaar vrouwengeschiedenis en de wijze waarop de VVAO hieraan heeft bijgedragen.

Lustrumboek

‘Buitengewone vrouwen – In de voetsporen van Aletta Jacobs’ door Alies Pegtel

De levens worden beschreven van onder meer Aletta Jacobs, Johanna Westerdijk, Marga Klompé en Els Borst, die de weg vrijmaakten voor de vrouwen die na hen kwamen. Hun persoonlijke portretten worden geschetst tegen de achtergrond van het meisjesonderwijs en het Hollands moederschapsideaal. Zo ontstaat er een unieke sociaal-culturele geschiedenis die verklaart waar de Nederlandse vrouw vandaag staat. Deeltijdwerk, het gebrek aan topvrouwen en ongelijke beloning hebben hun wortels in het verleden.

Leden kunnen het boek bestellen bij kantoor kantoor@vvao.nl voor 19,99 euro (excl. verzendkosten). Het totaal bedrag kan dan overgemaakt worden naar NL81 INGB 0000 1280 57, t.n.v. VVAO. Onder vermelding van 'Buitengewone Vrouwen'. Zodra het bedrag binnen is, wordt het boek verstuurd. Het boek is ook te koop via de boekhandel en Bol.com.

Lees hier het verslag van het lustrum
https://www.vvao.nl/maak-kennis/vvao-lustrum-over-empowerment/

Lees hier het interview met VVAO voorzitter Jeanne Martens in het Brabants Dagblad
https://www.bd.nl/brabant/honderd-jaar-vrouwengeschiedenis-in-elf-schoenen~ae61b0a7/