Op 19 april 2018  gaat de compilatiefilm ‘Onder professoren; oral history project Vrouwelijke Hoogleraren’ in première bij Atria, Kennis Instituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis in Amsterdam.

Aanvang: 17:00 uur.

In 2017 was het honderd jaar geleden dat de eerste vrouwelijke hoogleraar werd benoemd, Johanna Westerdijk, aan de Universiteit Utrecht. Het Westerdijk-herdenkingsjaar 2017 is voor Atria aanleiding geweest om de levensverhalen van een vijftal emeritae-vrouwelijke hoogleraren te vereeuwigen. Deze verhalen zijn integraal op beeld en geluid vastgelegd volgens de oral history methode. Zij vertellen over successen en obstakels in hun wetenschappelijke carrière. Wie of wat heeft hen geholpen op weg naar het hoogleraarschap en hoe hebben zij, eenmaal hoogleraar, een plek veroverd in de academische wereld? Op deze manier blijft hun geschiedenis bewaard, zijn de emeritae zichtbaar ter inspiratie voor volgende generaties onderzoekers en studenten. Op basis van de interviews is door Atria een korte compilatiefilm gemaakt .

Op 19 april  wordt de compilatiefilm in première wordt vertoond in de bibliotheek van Atria in Amsterdam. Na vertoning van de film volgt een (korte) paneldiscussie met Geert ten Dam, Hanneke Takkenberg, Maaike Meijer en Patricia Faasse. Het programma duurt tot 18 uur, met aansluitend een netwerkborrel tot 19 uur.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar pr@atria.nl. Onder vermelding van uw naam en eventuele introducé.