Op zaterdag 24 maart a.s. organiseert de VNVA het symposium 
‘Recht op gezondheid vraagt meer dan aandacht’

U wordt van harte uitgenodigd voor dit interessante en afwisselende symposium in Bunnik.

Voordat dit symposium van start gaat, zal eerst de winnaar van de VNVA Essayprijs bekend worden gemaakt door de juryvoorzitter van de VNVA Essayprijs.

Essayprijs 2018 – Doel van de VNVA Essayprijs is om stil te staan bij ons artsenvak, ongeacht discipline of specialisatie. Dé kans om jouw thema middels een essay onder de aandacht te brengen. Er zijn drie genomineerden door de jury geselecteerd, zie de website van de VNVA. Op 24 maart 2018 zal één van de genomineerden de VNVA Essayprijs 2018 in ontvangst mogen nemen en een korte toelichting geven op het ingediende essay

Heleen Esser van Geneeskeuze zal een korte presentatie geven over de trainingen die in samenwerking met de VNVA aangeboden gaan worden. 

Vanaf 12.00 uur worden onze gasten ontvangen met een heerlijke lunch.

Na de lunch staat het symposium getiteld: “Recht op gezondheid vraagt meer dan aandacht” op het programma.

Tijdens het symposium: “Recht op gezondheid vraagt meer dan aandacht” - Cultuursensitieve gezondheidszorg broodnodig – zullen Petra Wisse en Nathanja van Moppes een lezing in dit thema verzorgen.

Petra Wisse, coördinator Zorgcafé Dokters van de wereld, zal tijdens haar presentatie ingaan op de aanpak van het Zorgcafé en het werk van Dokters van de Wereld in Nederland. Met casuïstiek uit de praktijk komen ervaringen van de nieuwkomers (asielzoekers en statushouders) aan bod. Durven zij de stap naar de dokter te zetten? Welke moeilijkheden hebben ze om de weg te vinden in het Nederlandse zorgsysteem?

Nathanja van Moppes, huisarts/docent-onderzoeker huisartsopleiding AMC, neemt ons in haar lezing over cultuursensitieve gezondheidszorg mee naar haar speciale aandachtsgebied, de eerstelijnszorg voor niet-westerse migranten zonder vluchtgeschiedenis, en de zorg voor laaggeletterden.

Voor het symposium “Recht op gezondheid vraagt meer dan aandacht” - Cultuursensitieve gezondheidszorg broodnodig – is accreditatie aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN).

Inschrijven kan via: www.vnva.nl.

De inschrijving voor het symposium is inclusief lunch, koffie/thee en afsluitend hapje en drankje. De ledenvergadering, die voorafgaand aan het symposium wordt gehouden, is alleen bestemd voor VNVA-leden.