Vrouwelijke bestuurders gezocht!

VVAO is benaderd door de projectleider waterschapsverkiezingen met de vraag of we de aanstaande waterschapsverkiezingen onder de aandacht willen brengen. En aangezien we regelmatig geluiden opvangen dat vrouwen hun kennis beschikbaar willen stellen in bestuurlijke functies, doen we dat graag.

Ben jij op zoek naar een bestuurlijke functie? Dan is misschien het waterschap op zoek naar jou. In 2019 zijn er weer waterschapsverkiezingen en het streven is om meer vrouwen op de lijst te krijgen. Voor de zomer moeten deze lijsten gepresenteerd worden, dus actie is geboden.  

Als je serieus interesse hebt kun je eventueel ook deel nemen aan een cursus ‘Actief in het Waterschap’ die wordt gegeven door ProDemos. Het doel van deze cursus is om meer mensen enthousiast te krijgen voor het waterschapswerk/bestuur en mensen een zo goed mogelijk beeld te geven van de rol en functie die ze als waterschapsbestuurder hebben, voordat ze zich kandidaat stellen als AB-lid of dat ze op een andere wijze lokaal politiek actief worden.   De volgende waterschappen gaan de cursus organiseren: Hollandse Delta (Ridderkerk), Rivierenland (Tiel), Scheldestromen (Middelburg), Zuiderzeeland (Lelystad), Schieland en de Krimpenerwaard (Rotterdam), Vallei en Veluwe (Apeldoorn, Wetterskip Fryslan (Leeuwarden). De Dommel (Boxtel, Aa en Maas (Den Bosch) en Delfland (Delft), Drents Overijsselse Delta (Zwolle) overwegen om de cursus te organiseren.  Contactpersoon bij ProDemos is mevrouw Huri Sahin (h.sahin@prodemos.nl) 070 - 7570 269 / 06 - 3178 3861. Zij kan precies aangeven wanneer bij welk waterschap de cursus start.  

Er is ook een netwerk van vrouwen in waterschapsbesturen: http://www.waterlelienetwerk.nl/index.html  Dit is vooral gericht op elkaar leren kennen en kennis uitwisseling.  

Meer weten over de waterschapsverkiezingen als zodanig? Mail dan met Sonja Timmer-Brand (werkt niet op woensdag)
 Projectleider Waterschapsverkiezingen 2019 stimmer@uvw.nl