De vrouw in haar kracht – al 50 jaar!

Met 30 leden begonnen is de VVAO-NHN inmiddels uitgegroeid tot een afdeling met een paar honderd leden. De afdeling Noord-Holland noord van de VVAO bestaat dit jaar 50 jaar en bruist nog steeds. De lustrumcommissie nodigt jullie van harte uit om met ons samen dit heugelijke feit te vieren.

Dagvoorzitter Margriet Brandsma

Op zaterdag 7 april 2018 kunnen we onder de bezielende leiding van de dagvoorzitter Margriet Brandsma, onderzoeksjournalist, luisteren naar twee interessante en inspirerende  lezingen van sprekers van internationale allure. 

Lezing

Als eerste bieden wij een lezing aan van prof dr. José van Dijck, voorzitter van de KNAW. Zij doet onderzoek naar sociale media, mediatechnologieën en digitale cultuur. Ze studeerde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de Universiteit van Californië in San Diego. Ze was universitair docent journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoofddocent media en visuele cultuur aan de Universiteit Maastricht. Daarna werd zij hoogleraar bij het departement Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam en decaan van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam

Kathalijne Buitenweg

De tweede lezing wordt gegeven door dr. Kathalijne Buitenweg, Nederlandse politica voor GroenLinks, vice-fractievoorzitter en lid van de Tweede Kamer. Zij houdt zich in de Kamer verder bezig met justitie, asiel en migratie. Daarna promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam in de rechten en was ze lid van het College voor de Rechen van de Mens. Aan het begin van deze eeuw was zij 10 jaar lid van de Europese Commissie


Cabaret LOS

De middag wordt afgesloten met een voorstelling van het cabaretgezelschap LOS. De meiden van LOS muziektheater, Femke Vernij, Charlotte Waardenburg, Kim de Fuijk en Dookje Engelhard, vonden elkaar op de opleiding "Muziektheater" van het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Zij staan al 10 jaar samen op het toneel. 

Tijdens deze dag kun je deelnemen aan een workshop salsa en een quiz en uiteraard wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd met een volledig verzorgde lunch.

Het belooft een interessante, inspirerende en ontspannen dag te worden. Schrijf de datum vast in je agenda en nodig vrouwelijke collega’s, vriendinnen, dochters, moeders uit en kom in grote getale op 7 april 2018 naar De Blinkerd in Schoorl.

Aanmelden

Je kunt je direct aanmelden via L.y.min-buyn@planet.nl of per telefoon: 072 – 5894447. Na overmaking van het inschrijfgeld is de inschrijving definitief. De kosten van deze volledig verzorgde dag zijn:

vóór 15 maart 2018: VVAO-leden € 30,00 en niet-leden € 40,00

vanaf 15 maart 2018: VVAO-leden € 40,00 en niet-leden € 50,00

 

https://www.vvao.nl/media/6038/lustrumaankondiging.pdf