2017, het jaar van vele (spannende) verkiezingen. Na de inauguratie van Trump, werd met ingehouden adem gekeken of in Europa ook zo'n verandering plaats zou vinden. Ons land was het eerste land waar dat werd getest: de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Xandra Dick maakte een fotoverhaal over deze verkiezingen.

Gelukkig kon iedereen na afloop van deze verkiezingen weer opgelucht adem halen omdat de ruk naar (extreem) rechts meeviel. Daarna kwam het referendum in Turkije dat nipt werd gewonnen door Erdogan.

Nu zitten we midden in de presidentsverkiezingen in Frankrijk. De eerste ronde is net geweest en Macron, een buitenstaander, en Marine le Pen zijn de overgebleven kandidaten. Macron lijkt de beste papieren te hebben, en Marine Le Pen heeft volgens deskundigen waarschijnlijk het nakijken. We zullen het zien op 7 mei.

Dan volgt Groot Brittanie met ingelaste verkiezingen op 8 juni. Zal May een groter mandaat krijgen voor de Brexit? De grote afsluiter zijn de verkiezingen in Duitsland in september. Tenminste als er niet ergens verkiezingen worden ingevoegd!

Even terug naar onze eigen verkiezingen van 15 maart jl.: Xandra Dick heeft er een fotoverslag van gemaakt.