Suaad Abdulrehman Mohamed (1960) ontvluchtte de burgeroorlog in Somaliƫ en is sinds 1989 in Nederland. Zij was toen in Jemen al afgestudeerd als arts maar moest in Nederland opnieuw examen doen om hier te kunnen werken. In 1993 kreeg zij haar bul.


Door haar werk in o.a. vluchtelingencentra werd zij geconfronteerd met de psychische problemen waarmee veel vluchtelingen worstelden. Om hen nog beter te kunnen helpen, specialiseerde zij zich in psychiatrie. Weer later volgde zij een opleiding tot seksuoloog. Nu leidt zij al jaren een medische praktijk seksuologie in Hilversum. Suaad Abdulrehman wordt in medisch Nederland beschouwd als de specialist op het gebied van vrouwenbesnijdenis (FGM) en regelmatig ingeschakeld door o.a. ziekenhuizen bij het begeleiden, adviseren en behandelen van vrouwen en meisjes met FGM problematiek.
Suaad Abdulrehman heeft veel te vertellen over culturele diversiteit, de problemen waar vluchtelingen tegenaan lopen en de impact die dit alles heeft gehad op haar persoonlijke ontwikkeling.