VVAO Amsterdam Eindejaarsbijeenkomst met lezing over positie van de vrouw in de prehistorie op zondag 9 december a.s. vanaf 15.30 uur

Op zondag 9 december sluiten we het VVAO-jaar weer af met een eindejaarsbijeenkomst.
Opgeven kan tot en met woensdag 5 december.
De borrel op donderdag 6 december vervalt.

We sluiten het jaar af met een interessante lezing en een afsluitend diner.
De locatie De Veranda is vertrouwd.
Voor de lezing hebben we Marie-José Bentinck uitgenodigd om ons meer te vertellen over "Geheimen van de prehistorie". Ze geeft ons alvast een voorproefje


Presentatie: Geheimen van de prehistorie.

Ons beeld van de mens in de prehistorie bestaat voornamelijk uit jagende mannen. Maar als men de resultaten van onderzoek in verschillende vakgebieden met elkaar combineert ontstaat een heel ander beeld. Het blijkt dat de prehistorische culturen verre van primitief te noemen zijn, eerder verfijnd. De mensen leefden vreedzaam samen en er was balans in de relatie tussen vrouw en man. De vrouw werd als clanmoeder vereerd. Later werd zij als de Godin het middelpunt van de godsdienst in vele landen. Het is tijd om het oude beeld van de prehistorie in ons collectieve bewustzijn te herzien, waarmee belangrijke lessen voor ons leven in de 21ste eeuw duidelijk worden.

Marie-José Bentinck heeft zich, na haar loopbaan in de rechtspraak, waar ze voornamelijk heeft gewerkt als officier van justitie, uitgebreid in dit onderwerp verdiept en geeft al jaren presentaties hierover. De beelden worden ondersteund door de klanken van een prehistorische fluit en een vergeten sjamaneninstrument: het zoemhout.

Menu
Een feestelijk driegangenmenu.
Een ieder kan vantevoren kiezen voor vlees, vis of vegetarisch hoofdgerecht.

Aanmelden: Tot en met uiterlijk 5 december. Na ontvangst bedrag van € 25 op de rekening van VVAO afd. Amsterdam NL36 RABO 0151 5433 80 ovv eindejaarsbijeenkomst en je keuze vlees, vis of vegetarisch is je aanmelding compleet.
Graag tevens aanmelden per e-mail bij Monique Segenhout via mjsegenhout@yahoo.com